Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στα 100 καλύτερα του κόσμου

Αντιγράφω από το e-mail του Υπεύθυνου Προπτυχιακών Σπουδών καθηγητή κ. Πασχάλη Αντώνη στον Πρόεδρο του Τμήματος καθηγητή κ. Γεωργιάδη Παναγιώτη:

Αγαπητέ κε. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Academic Ranking of World Universities (www.arwu.org) το Τμήμα μας είναι το μοναδικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημιού που βρίσκεται στο αντικείμενό του στις θέσεις 76-100. (www.arwu.org/SubjectCS2010.jsp).

Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην ικανοποίηση των εξής κριτηρίων:
1.
Highly cited researchers in Computer Science category (24,7)
2. Papers Indexed in Science Citation Index (55,8)
3.
Percentage of papers published in top 20% journals of Computer Science fields to that in all Computer Science journals (63,9)

Παρατηρώντας τη λίστα αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου του Cambrige που βρίσκεται στη θέση 30 έχει στα αντίστοιχα κριτήρια τις βαθμολογίες 24,7, 59,6 και 71,9 που δεν απέχουν πολύ από τις δικές μας. Υπερτερεί βέβαια σε παγκόσμιες διακρίσεις, όπως Turing Awards καθώς και σε χρηματοδότηση.

Επίσης το ΕΚΠΑ είναι σταθερά πρώτο σε κατάταξη Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (στις θέσεις 201-300) κύρίως λόγω της κατάταξης του Τμήματός μας. Ακολουθεί το ΑΠΘ στις θέσεις 301-400. Εάν εξαιρέσουμε το Πανεπιστήμιο της Κρήτης που εμφανίστηκε στα πρώτα 500 μόνο το 2003, κανένα άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας μας δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ARWU. (www.arwu.org/Country2010Main.jsp?param=Greece)

Κύριε Πρόεδρε παρακαλώ να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η παρούσα πολύ τιμητική παγκόσμια διάκριση για το Τμήμα μας να γίνει ευρέως γνωστή κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Με εκτίμηση,
Καθηγητής Α. Πασχάλης

Πηγή: di.forums.gr

Δημοσιεύθηκε στη Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών | Ετικέτες: , | Σχολιάστε